Το 'Oραμά μου

Περιφέρεια Αττικής

Το Όραμα μας

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ζούμε στην Περιφέρεια Αττικής. Έναν τόπο που κουβαλά τις μνήμες αιώνων και αντανακλά ολόκληρη την ιστορία της Πατρίδας μας. Τα προβλήματά της, αλλά και τις μεγάλες προοπτικές που έχουμε μπροστά μας. Εδώ, στο μέρος που ευδοκίμησε το μέτρο και η λογική, καλούμαστε σήμερα να φέρουμε την αισιοδοξία ξανά στην καθημερινότητα μας. Με αυτοπεποίθηση και πίστη στις ικανότητές μας.

Η σημερινή κατάσταση είναι αποκαρδιωτική. Με προβλήματα που χρονίζουν και πολιτικές χωρίς αποτελέσματα. Η ανασφάλεια για το αύριο κυριεύει κάθε οικογένεια. Περιοχές ολόκληρες έχουν αφεθεί στην τύχη τους και άλλες δεν αξιοποιούν τις δυνατότητές τους. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει σημαντικό ρόλο και πρέπει να τον ανακτήσει. Απαλλαγμένη από ότι μας κράτησε πίσω, αλλά κυρίως τις παθογένειες του χθες.

Η Περιφέρεια Αττικής χρειάζεται επανεκκίνηση. Για περισσότερο από μια δεκαετία χάθηκαν ευκαιρίες. Σπαταλήθηκαν χρήματα, χωρίς να επιλυθούν προβλήματα. Η πρόληψη ήταν άγνωστη λέξη και ο σχεδιασμός απουσίαζε συνολικά. Συνηθίσαμε να βλέπουμε το ποτήρι μισοάδειο και αποδεχθήκαμε τη μιζέρια ως κανονικότητα. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Να κάνουμε μια νέα αρχή. Με όραμα, σχέδιο, υπερβάσεις, συνεργασίες. Με ανθρώπους έμπειρους και αφοσιωμένους.

Με γνωρίζετε πολύ καλά. Τα χρόνια που εκλέγομαι σε θέσεις ευθύνης έχω αποδείξει ότι εργάζομαι σκληρά και φέρνω αποτελέσματα. Έχω την ικανότητα να «χτίζω» καλές ομάδες, να πετυχαίνω συνέργειες και όλοι μαζί να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Αυτό έκανα από όπου και αν πέρασα. Και είναι για μένα ύψιστη τιμή, ότι όλοι όσοι με εμπιστεύθηκαν, στη συνέχεια επιβεβαίωσαν ξανά την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου.

Στις ερχόμενες εκλογές θα είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης. Ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία να δουλέψω για την Αττική και τους κατοίκους της. Δεν θα υποσχεθώ περισσότερα από όσα έχω τη δύναμη να υλοποιήσω. Θα διεκδικήσω όμως όλα όσα μπορώ, για να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Και μπορούμε να το πετύχουμε. Σ’ αυτή την προσπάθεια ζητώ τη στήριξη σας.

Η Αττική μπορεί να κάνει μια Νέα Αρχή.

Η σημερινή αλλά και η προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας, έχουν αποτύχει. Έχουν ταυτιστεί με καταστροφικές στιγμές της Αττικής αλλά και απόλυτη διαχειριστική αποτυχία. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το γεγονός ότι:  • Λειτουργεί στην Αττική η μεγαλύτερη «ανοικτή» χωματερή της Ευρώπης και δεν διαθέτουμε ένα ολοκληρωμένο και φιλικό προς το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων.
  • Δεκάδες χιλιάδες πολίτες του Λεκανοπεδίου εξακολουθούν να ζουν χωρίς επαρκή αντιπλημμυρική προστασία.
  • Δεν λειτουργεί ένας αξιόπιστος μηχανισμός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών, που να δίνει προτεραιότητα στην πρόληψη και την εκπαίδευση των πολιτών.
  • Εξακολουθούμε να μην μπορούμε να διαχειριστούμε τα υγρά απόβλητα όλης της Αττικής, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμα βόθροι στην Αττική του 21ου αιώνα.
  • Δεν έχουν αναληφθεί ουσιαστικές δράσεις για την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας, την ανάδειξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων και την προσέλκυση νέων επενδύσεων στην Αττική.
  • Δεν υπάρχει ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για την εκτέλεση έργων υποδομής, που να αντιμετωπίζει ισότιμα τις ανάγκες όλων των Δήμων.
  • Αναλαμβάνονται υποχρεώσεις που υπερβαίνουν τις οικονομικές δυνατότητες και τα διαθέσιμα κονδύλια, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στη δημοσιονομική ασφυξία της Περιφέρειας σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Όλα αυτά τα χρόνια δεν αναλήφθηκε καμία πρωτοβουλία για την ανάδειξη και ενίσχυση των χώρων πρασίνου της Αττικής.


Οι πολίτες της Αττικής δεν μπορούμε να δεχτούμε την παράταση της σημερινής παρακμής. Δεν συμβιβαζόμαστε με την υποβάθμιση της καθημερινότητάς μας. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στο παρελθόν. Η απάντηση στα προβλήματα του σήμερα, δεν είναι οι λύσεις του χθες.

Πρόγραμμα Περιφέρειας Αττικής

Μετά από πολλά χαμένα χρόνια, ήρθε η ώρα να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τις λύσεις που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των κατοίκων της Αττικής. Δεσμεύομαι να δουλέψω πάνω σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις:

1Αποτελεσματική πολιτική προστασία
Με έμφαση στην πρόληψη και το σχεδιασμό. Για να μη νιώσει ποτέ ξανά κανένας κάτοικος της Αττικής ανασφάλεια και να μην κινδυνέψει η ζωή και η περιουσία του. Να μην ξαναζήσουμε τραγωδίες, όπως στη Μάνδρα και το Μάτι.
2Σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων
Το πρόβλημα μετά το 2020 θα γίνει εκρηκτικό. Η ευθύνη όσων το χειρίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια είναι τεράστια. Είναι καιρός η Αττική να αποκτήσει ένα σύγχρονο σχέδιο διαχείρισης, χωρίς κινδύνους για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες.
3Προστασία και ανάδειξη των ελεύθερων χώρων πρασίνου και αναψυχής.
Είναι αδιανόητο πνεύμονες όπως το Πεδίον του Άρεως να μη αποτελούν κόσμημα για την Αττική. Στόχος μας είναι η αξιοποίηση όλων των χώρων πρασίνου και η μετατροπή τους σε κυψέλες δημιουργικών δραστηριοτήτων για τους πολίτες.
4Έμφαση την Ασφάλεια του πολίτη.
Με στήριξη του έργου της Αστυνομίας και βελτίωση των υποδομών και του φωτισμού, ειδικά στις περιοχές υψηλής παραβατικότητας.
5Ανάδειξη και επένδυση στο καλό πρόσωπο της Αττικής.
Με συνέργειες φορέων που θα την αναδείξουν διεθνώς σε δημοφιλή τουριστικό και πολιτιστικό προορισμό, 12 μήνες το χρόνο. Με έμφαση στην τοπική ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
6Βελτίωση της καθημερινότητας.
Με έργα υποδομής που θα αντιμετωπίζουν ισότιμα τις ανάγκες όλων των Δήμων. Με έμφαση στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών και παρεμβάσεων.