f   twitter   insta   yt

Με τοποθετήσεις κορυφαίων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου με θέμα «Τουρισμός Υγείας και Ανάπτυξη», στην Κω

IMG 1895

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Αυτοδιοίκηση, επιστημονικός κόσμος και οι υγιείς δυνάμεις του επιχειρείν συστρατευόμαστε και κάνουμε το όραμα μας πράξη. Να γίνει η Ελλάδα στρατηγικός παίχτης στον τομέα του Τουρισμού Υγείας»

 Με σημαντικές τοποθετήσεις διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έκλεισαν οι εργασίες του Συνεδρίου με θέμα «Τουρισμός Υγείας και Ανάπτυξη», που διοργανώθηκε στην Κω από την ΚΕΔΕ, το Δήμο Κω και το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα: Με τοποθετήσεις κορυφαίων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και εκπροσώπων της...

Σε μια τελετή με ιδιαίτερο συμβολισμό στο Ασκληπιείο της Κω, γιατροί από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας, πήραν μέρος στην αναπαράσταση του Όρκου του Ιπποκράτη

1

Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Αυτοδιοίκηση και Επιστημονικός κόσμος από τη γενέτειρα του Ιπποκράτη στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα με εφόδιο την πλούσια κληρονομιά της προχωράει μπροστά

Σε μια τελετή με ιδιαίτερο συμβολισμό, στο αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου της Κω, 35 γιατροί από όλο τον κόσμο, πήραν μέρος χθες το απόγευμα στην αναπαράσταση του Όρκου του Ιπποκράτη και απήγγειλαν τα λόγια που αποτελούν τις αθάνατες «υποθήκες» του πατέρα της ιατρικής στην ανθρωπότητα.

Διαβάστε περισσότερα: Σε μια τελετή με ιδιαίτερο συμβολισμό στο Ασκληπιείο της Κω, γιατροί από όλο τον κόσμο που...

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από όλο τον κόσμο άνοιξε τις εργασίες του το 2ο Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας της Ελλάδας που διοργανώνει η ΚΕΔΕ στην Κω

IMG 7063

Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Με όχημα τον Τουρισμό Υγείας από το Νησί του Ιπποκράτη συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας με την Αυτοδιοίκηση σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Τα ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας που μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού υγείας και ευεξίας, παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου, για τον Τουρισμό Υγείας, στην Ελλάδα που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή  διακεκριμένων ομιλητών  και εμπειρογνωμόνων διεθνούς κύρους, στην Κω (23-24 Ιουνίου 2018).

Διαβάστε περισσότερα: Με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από όλο τον κόσμο άνοιξε τις εργασίες του το 2ο Διεθνές...

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε. : Η Αυτοδιοίκηση διεκδικεί το δικό της «μέρισμα», από την πετυχημένη συμφωνία με τους δανειστές

patoulis kede ioannina

Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού έχει συμβάλλει καθοριστικά όλα αυτά τα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης, στην επίτευξη του μεγάλου εθνικού στόχου που ήταν και  είναι η δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους της χώρας. Η συμβολή μας μάλιστα στο στοίχημα της δημοσιονομικής προσαρμογής ήταν δυσανάλογα μεγάλη, σε σχέση με το ποσοστό ευθύνης μας ως θεσμού στη δημιουργία του τεράστιου δημόσιου χρέους ( κάτω από 1%).

Είμαστε ο μόνος θεσμός του Κράτους που λειτουργεί εδώ και χρόνια με πλεονασματικούς ή ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς,όταν η συντριπτική πλειοψηφία των φορέων του Κεντρικού Κράτους εξακολουθεί να λειτουργεί ακόμη και σήμερα, δημιουργώντας νέα ελλείμματα.

Διαβάστε περισσότερα: Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε. : Η Αυτοδιοίκηση διεκδικεί το δικό της «μέρισμα», από την...

Γ. Πατούλης , Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Η Αττική χρειάζεται μια σοβαρή Διοίκηση στην Περιφέρεια. Τα τέσσερα χρόνια της Διοίκησης Δούρου, μας πήγαν πολλά χρόνια πίσω.

21 09 2017 Hmerida Europaikis Kinitikothtas 1

Όσα ελέχθησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής από την Περιφερειάρχη κα Ρ. Δούρου, σε βάρος των Δημάρχων του Λεκανοπεδίου, επιβεβαιώνουν τα αδιέξοδα που δημιουργεί η απραξία της εδώ και τέσσερα χρόνια, στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η κα Δούρου κατέφυγε για μια ακόμη φορά στην προσφιλή της τακτική, να ρίχνει σε άλλους τις δικές της ευθύνες.

Μίλησε για «Ευρωπαίους α λα καρτ Δημάρχους», όταν η ίδια αποδεικνύεται στην πράξη ανίκανη να αξιοποιήσει τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για δημιουργία υποδομών για τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Διαβάστε περισσότερα: Γ. Πατούλης , Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Η Αττική χρειάζεται μια σοβαρή Διοίκηση στην...

Αποθεώθηκαν οι σπουδαστές των τμημάτων μπαλέτου και σύγχρονου χορού του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου στην καταληκτική παράστασή τους στο Αίθριο Θέατρο

21 06 2018 Xoreftiki Parastasi Baletou 17

 

 

Σε ατμόσφαιρα αποθέωσης μικροί και μεγαλύτεροι σε ηλικία χορευτές ξετύλιξαν το ταλέντο τους στο μπαλέτο και στον σύγχρονο χορό στο πλαίσιο της εμφάνισης που πραγματοποίησαν στη σκηνή του αίθριου θεάτρου του Δήμου Αμαρουσίου με αφορμή τη λήξη των φετινών ερασιτεχνικών καλλιτεχνικών προγραμμάτων. Κοντά στους εμφανιζόμενους βρέθηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μη κρύβοντας τον ενθουσιασμό τους συνεχάρη όπως και όλους όσοι συμβάλλουν σε σταθερή βάση στην άνθηση του πολιτισμού στο Μαρούσι.

Διαβάστε περισσότερα: Αποθεώθηκαν οι σπουδαστές των τμημάτων μπαλέτου και σύγχρονου χορού του Κέντρου Τέχνης και...

Συνέντευξη του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και του Προέδρου της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λ. Κυρίζογλου στη Θεσσαλονίκη για το Μακεδονικό ζήτημα

IMG 2502

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Η Αυτοδιοίκηση βγαίνει μπροστά για να ανατραπεί μια απόφαση που βλάπτει μακροπρόθεσμα το συμφέρον της χώρας και προσβάλλει βάναυσα την ιστορική μας μνήμη»

«Μονόδρομος η διεξαγωγή δημοψηφίσματος»

 

«Μονόδρομο» χαρακτήρισε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στον ελληνικό λαό για το ονοματολογικό ζήτημα των Σκοπίων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λ. Κυρίζογλου, με αντικείμενο το Μακεδονικό ζήτημα.

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και...

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η 1η επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Θωρακίζουμε την υγεία μας με χιούμορ και μουσική»

mousikh marousi 

Γ. Πατούλης: Δίνουμε προτεραιότητα στην πρόληψη της υγείας

και μέσα από δράσεις στοχεύουμε στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, προλαμβάνοντας μυοσκελετικά και ψυχογενή νοσήματα  

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Θωρακίζουμε την υγεία μας με χιούμορ και μουσική», με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη σε συνεργασία με Ιατρό- Δημοτικό Σύμβουλο Dr. Στέφανο Τσιπουράκη, στην κατάμεστη από πολίτες αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.

 

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, μίλησε για τη σημασία της πρόληψης στη διατήρηση και την προαγωγή της υγείας και δίνοντας το πλαίσιο των επόμενων δράσεων που θα εξελιχθούν στην πόλη, υπογράμμισε:
«Μέσα από αθλητικές δραστηριότητες θα επιδιώξουμε τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, προλαμβάνοντας μυοσκελετικά και ψυχογενή προβλήματα. Είμαστε δίπλα και στηρίζουμε τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν, ώστε να έχουν την ποιότητα ζωής που τους αξίζει.»          

 

Ο ιατρός –Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στέφανος Τσιπουράκης αναφερόμενος στο θέμα της εκδήλωσης τόνισε ότι «σύντομα θα οργανώσουμε αθλητικές εκδηλώσεις για μεγαλύτερες ηλικίες, σε υπαίθριους και κατάλληλα οργανωμένους εσωτερικούς χώρους, υπό την καθοδήγηση έμπειρων γυμναστών και φυσιοθεραπευτών» , ώστε σε συνδυασμό με τη χαρά που προσφέρει η άθληση, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.»

 

Στην επιμορφωτική ημερίδα καταξιωμένοι επιστήμονες ανέπτυξαν μία σειρά από σημαντικά θέματα υγείας. Ειδικότερα:  

Ο Dr. Δημήτρης Γουλές, Ρευματολόγος- Συγγραφέας μίλησε για το
Αυχενικό Σύνδρομο, Οσφυαλγία –Δισκοπάθεια, ο Dr. Αντώνης Παρτσινέβελος, MSc Χειρουργός – Ορθοπαιδικός, ανέπτυξε το θέμα της

Οστεοπόρωσης, Πρόληψη και Θεραπεία και ο Δημήτρης Καραϊσκος, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής αναφέρθηκε στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης.  

 

Η εκδήλωση άνοιξε με τις καλύτερες γελοιογραφίες του Dr Fun, που με το χιούμορ του χάρισε άπλετο γέλιο στους παρευρισκόμενους και έκλεισε με ζωντανή ελαφρά λαϊκή μουσική που ενθουσίασε το κοινό.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο προσφάτως τιμηθείς με Νόμπελ Μαθηματικών, Καθηγητής των Παν/μιων Πρίνστον και Ζυρίχης και κ. Δημήτριος Χριστοδούλου, προσωπικός φίλος του κου Τσιπουράκη, καθώς και εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου της πόλης.  

 

Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Ρώτας, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Ρένα Χαλιώτη,ο Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Επαμεινώνδας Γαρδέλης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες της πόλης.

 

 

 

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: « Απαιτείται άμεσα ένα εθνικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε κεντρικό ρόλο για να σταματήσει ο διασυρμός της χώρας μας διεθνώς»

IMG 5554

«Δεν θα ανεχθούμε πολιτικά παιχνίδια εις βάρος της υγείας των πολιτών»

Ομιλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στη 12η Πανελλήνια Σύνοδο των ΦόΔΣΑ στη Θεσσαλονίκη

Την ανάγκη διαμόρφωσης ενός σταθερού θεσμικού και χρηματοδοτικού πλαισίου με ξεκάθαρες αρμοδιότητες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με λιγότερη γραφειοκρατία, για τη γρήγορη ωρίμανση και υλοποίηση των έργων και δράσεων διαχείρισης των απορριμμάτων, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Διαβάστε περισσότερα: Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: « Απαιτείται άμεσα ένα εθνικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων με την...

Το Μεσοπρόθεσμο, ο Κλεισθένης και το Μακεδονικό ζήτημα στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΔΣ της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη

ds thessaloniki 1

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: « Το Μεσοπρόθεσμο και ο Κλεισθένης βάζουν «θηλιά» στο λαιμό της Αυτοδιοίκησης. Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση του θεσμού μας και της χώρας»

Το οδοιπορικό ενημέρωσης των πολιτών σε όλη την Ελλάδα που ξεκινά η ΚΕΔΕ, για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα φέρει στις τοπικές κοινωνίες η εφαρμογή του νομοσχεδίου του υπ. Εσωτερικών «Κλεισθένης» αλλά και οι πρωτοβουλίες που θα λάβει η Αυτοδιοίκηση για τη μη εφαρμογή ρυθμίσεων του μεσοπρόθεσμου με έμφαση στην πρόβλεψη για τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που έγινε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα: Το Μεσοπρόθεσμο, ο Κλεισθένης και το Μακεδονικό ζήτημα στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΔΣ της...